2011. november 20., vasárnap

Természetes müzli és főtt gabonakása

 Az ajánlott méregtelenítő diéta segít eltávolítani az évek óta beépült mérgező anyagokat, így szervezetünk képes felvenni a harcot a rákkal, és más súlyos betegséggel. A heti étrend egy tisztítókúra, egy minta, kicsi változtatással sokféle étel, müzli is készíthető.


Ebben a fejezetben a természetes müzli és főtt gabonakása  receptjét írom le. 


Ne vásároljon előre kevert müzlit, amely cukor és tejpor adagolásával készült. Müzli alapnak lehetőleg vegyszermentes gabonaféléket, pelyheket használjon. Adagoljon hozzá durván őrölt hajdínát, szezámmagot, napraforgómagot és búzacsírát /ezt ajánlatos a hűtőben tartani, kevés mazsolát, lapos teáskanálnyi tengeri barna moszatot. /ez - ha nem tudja beszerezni - elmaradhat. Öntse le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Meleg helyen hagyja éjszakára. Reggel fogyasztás előtt adjon hozzá durvára vágott mandulát, mogyorót, tökmagot, egy kevés gyümölcslevet és az évszaknak megfelelő friss gyümölcsöt.


Szójatejjel - ha betudja szerezni- , vagy kecsketejjel, vagy gyermekláncfűgyökér főzettel és kevés mézzel ízesítheti.
A kecsketej kifejezetten rákellenes hatóanyagot tartalmaz. Igyekezzünk beszerezni.


Nálunk már eléggé hozzáférhetőek a szójakészítmények: szójaliszt, szójapehely, szójagranulátum, szójakocka. A szójapehely nyersen fagyasztható, müzlihez, kész leveshez, főzelékhez keverten 1-2 tetézett evőkanállal. A szójaliszt reform sütemény és házikenyér alapanyagaként a Graham liszthez, zabpehelyhez stb. keverhetjük 8-10 százalékos arányban. 


A müzli keverékéhez a sárgarépa is hozzátartozik. Nagyon fontos rák betegeknek! 


A cukrot teljesen iktassuk ki, kizárólag mézet használjunk!


Főtt gabonakását a következő gabonákból készíthetünk, de összeállíthatjuk másból is: 


fél evőkanál hajdína, fél evőkanál köles, fél evőkanál zabpehely, fél evőkanál búza, árpa vagy rozspehely.
Ezeket este áztassuk be, hagyjuk egy éjszakán át vízben, reggel ha beszívta az összes vizet, kevéssel pótoljuk, majd 5-10 percig pároljuk, míg a kása a kívánt sűrűséget eléri. Friss gyümölccsel és kevés joghurttal fogyassza. Joghurtnak kaukázusi kefirt, vagy bolgár joghurtot vegyünk. 




Ez is egy fajta müzli, a természetes müzlikhez tartozik.


A tisztítókúra a reggelivel kezdődik! Először ehhez szoktassuk a szervezetünket. Ha ez már mindenféle ellenkezés nélkül megy, akkor folytassuk a méregtelenítő diétát az ebéddel.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése